Kennismaking

Wordt uw peuter in schooljaar 2025-2026 vier  jaar?

 

Wij organiseren twee keer per jaar een kennismakingsavond. Tijdens zo'n avond verzorgen wij een kennismaking met onze visie op onderwijs en onze onderwijspraktijk. Ouders en verzorgers krijgen de gelegenheid om vragen te stellen.

Wij hechten belang aan een bewuste keuze voor onze montessorischool en stellen het dan ook zeer op prijs als eventueel belangstellende ouders een kennismakingsavond bezoeken.

De kennismakingsavonden worden verzorgd door Ilse Buijtels (onze directeur) en Nina Bartray (onze onderbouwcoördinator). De duur van de kennismakingsavond is circa 1,5 uur, maar hangt ook af van het aantal aanmeldingen. 

Kennismakingsavonden zijn van 20.00u-21.30u en gepland op:

  • Dinsdag 29 oktober 2024

  • Maandag 13 januari 2025

Aanmelden voor bovenstaande avonden is mogelijk via deze koppeling.

Op én na de kennismakingsavond is er gelegenheid om in te schrijven voor rondleidingen in de school. Deze rondleidingen vinden plaats in de weken na de kennismakingsavonden. Leerlingen uit de leerjaren 7 en 8 laten ouders en verzorgers zien hoe ons onderwijs er in de dagelijkse praktijk uit ziet.

Aanmelden van leerlingen voor het daaropvolgende schooljaar kan steeds tot 1 februari via www.schoolwijzernijmegen.nl. Daarna volgen nog een aantal matchingsrondes (1 april, 1 juni, 1 september en 1 november). 

Voor ouders en verzorgers van kinderen die tussentijds instromen kan er tussentijds een rondleiding verzorgd worden. Neem hiervoor contact op met directie.montessorinijmegen@josephscholen.nl

Onderstaand filmpje (gemaakt in februari 2021 vanwege de coronamaatregelen) geeft daarnaast een kijkje in onze school.