Peutergroep

Bij peutergroep Montessori Nijmegen-Oost, in het Montessori kindcentrum, krijgen kinderen de gelegenheid zelf te ontdekken en zelf te leren, dit is een natuurlijke drang van elk kind. Ieder kind doet dit op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. De omgeving waarin het kind opgroeit draagt hier voor een belangrijk deel aan bij. Bij deze visie op ontwikkeling hoort gepaste begeleiding. We geven peuters de kans zelf te ontwikkelen in een uitnodigende omgeving met begeleiding op de achtergrond.

 

In het kindcentrum hebben we een speciaal ingerichte groepsruimte. Daarnaast gaan we regelmatig naar de speelzaal waar we bewegingsactiviteiten doen. Ook spelen we elke dag buiten. We hebben voor onze peuters een fijne en veilige eigen buitenruimte met leuke mogelijkheden voor tuinieren, bewegen en het maken van zandcreaties. Het activiteitenaanbod is thema gericht. Aan de hand van een boek of voorwerpen komen diverse activiteiten aanbod. Zo zingen, dansen en lezen we veel, maken we allerlei knutsels, werken met Montessori materialen en spelen we zowel binnen in de speelzaal als buiten. Als kinderen jarig zijn, besteden we daar uitgebreid aandacht aan. Een dagdeel in de peutergroep starten we altijd gezamenlijk in de kring waarbij aandacht is voor ieder kind. We eten samen fruit en drinken iets. De peuters nemen dit in een eigen tasje van thuis mee. Met een aantal jaarlijkse activiteiten werken we samen met de kleutergroepen of zelfs met de hele school. In alle gevallen zorgen we ervoor dat de kinderen onder begeleiding blijven van de eigen pedagogisch medewerkers.

 

De peutergroep is geopend op maandag-, dinsdag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagochtend.

Bent u geïnteresseerd? Klik hier voor de link naar de website van KION. U kunt online een vrijblijvende rondleiding aanvragen of direct inschrijven. Natuurlijk kunt u op alle ochtenden ook altijd even binnen lopen bij de peutergroep.

 

Graag tot ziens!

Jacqueline Bosch – clustermanager KION bso Montessori Nijmegen -Oost